Den där Bossman verkar inte att vara som andra hundar. Just nu är han inne i könsmognaden och är rent ut sagt ”pain in the ass” mellan varven, på ett högst charmerande sätt!

bild 2

Att träna i trygg miljö, inomhus och på tomten fungerar just nu inte så bra. Bossman tycker att det går superbra att lattja med dummiesar och jonglera med vittringspinnar medan matte känner sig frustrerad eftersom jag önskar att han bjuder till, har viljan att försöka och att ha viljan att förstå vad jag säger. Som gjort för mindre konflikter och det önskar jag inte! Försökt att tänka utanför ramarna och vid några tillfällen har vi åkt till fotbollsplanen några kilometer bort och idag till SBK för lite träning. Döm om min förvåning då Mr B har full fokus på mig, lyhörd och snappar snabbt vad jag önskar av honom. ”Skrämmande värld därute, bäst att hålla sig nära matte”.

bild

Idag blev det fokus på läggande under gång, f.f., ställande under gång, greppa och hålla vittringspinnen. Galant Mr B!!!!!! Avslutade med favoritmomentet: hopp över hinder där jag kastade korvsnuttar långt, långt för att få till höga och långa hopp. Denna kille slutar aldrig att förvåna mig och det älskar jag honom ännu mera för………om jag nu kan älska Bossman mera än vad jag gör.

bild 3

 

Vår älskade vite riddare Wiktor upplever jag som om han är smärtfri på Rimadylen. Så skönt att se honom kunna småbusa med Bossman, trava, skritta fritt i naturen och njuta av våren. Tyvärr sade magen stopp men med lite Laktulos på maten x 2 var det jubel i morse när Björn berättade att Wiktor hade baaaaaaaaaasat! Vi har funnit att vissa saker inom lydnaden passar Wiktor, bl.a. konskick, Z:at och vittringen. Inga supersnabba moment men kul att hålla igång lydnaden eftersom både jag och Wiktor älskar att arbeta tillsammans <3!

847331

 

Förra veckan hade vi besök av Lotta & Liam. Glädjen var enorm hos Bossman som snabbt utsåg Liam till Wiktors stand-in. Wiktor tyckte att det var superskönt att få ha Lotta och matte för sig själv. Både som stand-in och stunt-man skötte sig Liam perfekt!!!

DSC_0080

 

DSC_0084

DSC_0091

Under tiden som grabbarna busade njöt Lotta, Wiktor och jag av vår grannes fina magnoliabuske.

DSC_0017

DSC_0022

En liten småspännande upptäckt: vi har blivit med bäver på området!

bild 4

I veckan anmälde jag Wiktor och mig till Specialsök hos Specialhunden.se och vi skall dit den 11/5 för lite nosaktivitet. Spännande, spännande…………. Vidare håller jag på att undersöka alternativ till rehabiliteringen av Wiktor. Har i stort sett en bild hur jag önskar och som är anpassat efter Wiktor men har någon något förslag att komma med tar jag tacksamt emot dessa! Denne kille är värd all omvårdnad och kärlek som finns! Kärlek har han i överflöd och numera kan jag även få hans tillåtelse att pussa honom på nosen <3!

Foto: Ancki Strandberg

121023_0-1

Wiktor och Bossman: den här är till er och till några tvåbeningar därute som jag vet kämpar <3!

 

 

Annonser