Snön har börjat att smälta och man kan se större områden av snöfri mark ute i naturen. Vad passar då inte bättre än att väcka upp apporteringsmomentet som legat i sin malpåse i flera månader.

Packade ner dummieväskan och grabbarna i bilen. Ryggsäcken innehöll massor med gott att äta och en stor termos med kaffe. Är det något som jag har lärt mig när jag träffar Yvonne och Lena så är det att fika är ett måste och att apportering tar och får ta tid.

DSC_0042

Började med att rasta hundarna så att de fick känna av ”Gårdebydofterna”.

DSC_0003

Med Wiktor hade jag en tanke att jag skulle stämma av läget, kommer han ihåg markeringar och linjetag? Jag var mer än villig att påminna/hjälpa honom men det visade sig inte behövas för visst kände han igen vad han skulle göra! För honom blev det två, ganska så långa markeringar. Sedan två synliga linjetag på samma avstånd. Avslutade med ett dolt linjetag på känt ställe. Wow, fick faktiskt lite gåshud på armarna av glädje när jag såg hur taggad han var. Full fart ut, fina upptag och snabba leveranser! Sista linjetaget fick jag hjälpa honom med men jag är så nöjd och glad över hans fart, hans glädje och vilja!

DSC_0081_redigerad-1DSC_0051DSC_0082_redigerad-1

Bossman fick komma ut för att bekanta sig med Ebba efter Wiktors ”pass”. Kan väl inte direkt påstå att Ebba älskade honom men Bossman tyckte att hon var en toppentjej!

DSC_0019

Snart stod lille Bossman på tur att få sin första bekantskap med Fru Kråka. Liiiiiiiiiite småläskigt tyckte han nog att det var i början men sedan sprang han mellan Yvonne och mig för att visa upp sin trofé!

DSC_0172

DSC_0159DSC_0160

Efter en härlig dag, trots småkylan styrde vi hemåt glada och nöjda efter över 5 timmar i apporteringsskogen. Tack Yvonne och Lena för en toppendag!

 

Annonser