I mitt arbete ingår det att vara lite flexibel med min arbetstid. I veckan som varit har jag haft tre eftermiddagsmöten vilka har ”inkräktat” på min fritid. Ibland blir det bara så och vid dessa tillfällen är jag ännu mera tacksam över att Björn är hemma med hundarna. Det är mest jag, som av egoistiska skäl, önskar tillbringa all min tid med grabbarna. Lider lite smått av ”separationsångest” när jag sitter på dessa eftermiddagsmöten och vill bara hem, hem, hem……….

Bossman och jag har vid två tillfällen varit på Aktivitetskurs hos Ingela. För en vecka sedan, söndagen den 8:e, pulsade vi runt i skogen där vi bl.a. körde inkallning i uppförsbacke och sök. Söket va en riktig häftig upplevelse att skicka hundarna samtidigt till sina förare/ och figgar som låg dolda bakom stenar och träd. Inte en enda hund valde att springa till någon annan hund eller förare! Så imponerande! Det var inte förrän vid genomgången som jag, och säkert de övriga tvåbeningarna, insåg att så var fallet! Som avslutning letade vi upp var sin liten dunge med träd där vi placerade mjukgodis på stammarna. Kunde riktigt höra Bossmans nosande…….I hans ögon var dessa godisträd rena rama drömriket!

10923330_10203708376005636_7638811235611194173_n

I onsdags hämtade jag upp lilla söta fröken Agnes. Matte Ancki roar sig med en 3 veckors långupplevelserea utomlands och husse Bosse arbetar så nu fick hon vara vår ett par dagar. Både Wiktor och Bossman tycker enormt mycket om henne och det är helt ömsesidigt! Med tre hundar i hushållet ser det oftast ut så här:

10995345_1046882131993609_6387542759445759423_n DSC_0010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 13:e var det åter dags för Aktivitetskurs för Bossman och mig. Vi höll till på den upplysta planen vid Bellevue. Först lite stadgeövningar, dra i kopplet mm. Sedan delades vi in i grupper om tre och tre. Två hundar/förare skulle vara ”passiva” men ändå aktiva, då det gäller att ha koll på sin passiva hund ;-), när den tredje hunden/föraren arbetade med inkallning mellan, framför, bakom de passiva ekipagen. En stor eloge till alla inblandade som skötte sig med bravur! Sedan fick vi alla gå över ett leverpastejminerat område! Här fick jag jobba otroligt mycket med Bossman för att han INTE skulle sätta ner nosen i backen och spåra leverpastej! Vi fick inte locka med godis eller med någon leksak utan enbart med rösten och med kroppen. Hua, det var en svår uppgift! Avslutade med att vi alla ställde upp oss på långsidan av planen för inkallning. Vi förare gick åt alla håll och kanter, inte rakt fram från våra hundar, för att ställa upp oss. Här fick jag hjälp att hålla Bossman inför inkallningen, han är ju trots allt bara 6 månader gammal :-).  Alla 7 hundarna kallades in samtidigt! Jisses, så imponerande att se dem springa kors och tvärs till sina respektive förare! Det här momentet blev liiiiiiiite för upphetsande för Bossman som i sitt släptåg hade en söt goldentjej. Litet ärevarv där jag fick jobba med att få in honom MEN han valde att komma till mig istället för att busa med andra hundar, tjohoooooo! Älskar Bossmans attityd och arbetsglädje!

Wiktor och jag åkte en liten sväng till SBK igår för lite träning. Planen var snöbelagd och inte särskilt träningsvänlig så vi höll till på parkeringen där vi hittade kala fläckar att träna på. Wiktor var på ett superhäftigt humör, sprallig, glad och arbetsvillig! Vi tränade konskick, Z, inkallning med ställande o läggande, ff och fjärr. Det blev rejäla belöningar och mycket kamp vilket uppskattades av Iktooooooor!

bild

Idag har vi inget inplanerat utan skall ta dagen som den kommer och njuta av varenda minut! Carpe Diem! DSC_0024

Annonser