Helgen var helt fantastisk. Pappa Peter med grabbarna Bus kom från Sundbyberg för att tillbringa helgen hos oss. Hundarna fick rena rama racet när det plingade på dörren. Gustaf 7 år och Vilgot 3 år gjorde sig snabbt hemmastadda. Som vid tidigare besök följde Bossman Vilgot i hälarna och vi kunde snabbt konstatera att dit Vilgot går……..dit går Bossman…..dit Bossman går……….går Vilgot. Hittade dem i ett instängt rum sittandes båda två i en fåtölj där de kollade på TV.

Vi hade en otrolig tur med vädret som bjöd på en härlig kramsnö så vi tillbringade en stor del av dagen utomhus med att bl.a. göra snögubbar (totalt 4 st eller som Vilgot sa, en hel familj).

DSC_0024DSC_0003DSC_0062DSC_0017DSC_0007
Lördagens lunch för oss vuxna: bagels med Philadelphia, rökt lax och krasse. Avslutade med kaffe och hembakade semlor.

Grabbarna varvade ner inför läggningen med att se ”Katten Gustaf” på TV. Själv får jag vänta någon dag med att se avsnitt från ”Orange is the new Black” som jag har fastnat för :-)! 

DSC_0069

Söndag och åter dags för Aktivitetsträning med Bossman. Vi samlades för genomgång av dagens övning som bl.a skulle bestå av promenad, hundmöte och inkallning på fält i kramsnö.

Alla fick berätta hur de trodde att sin hund skulle bete sig vid hundmötet. Flera sa att deras hund skulle bli nyfiken, dra mot de mötande hundarna etc. När det blev min tur sa jag: så ser det säkert ut för oss också men 10 ggr värre. Kan ju säga att våra möten med hundar är obefintlig där vi bor, långt ute på landet där vägen tar slut ;-)!

Började med koppelpromenad, 50m där hundarna skulle ha fokus, inte nosa eller kissa. 50m med löskommando, här fick de nosa men ändå vara nära oss förare. 50m med fokus på promenaden. Det är vi förare som bestämmer takten och aktiviteten!

Oops, där kom hundmötet! Bossman var lite nyfiken men trippade på skapligt bra utan att dra mot hundarna. Bra där grabben!

Blev imponerad över hur alla hundarna skötte sig vid mötet. Kan det vara så att vi förare var beredda på detta, att det var det som gjorde oss lugna och säkra, dessutom i en trygg miljö? Själv tror jag att det var det som vi förmedlade till hundarna.

Dags för inkallning på fältet. Vi gick igenom syftet med övningen och eftersom underlaget var mjukt, om än krävande så passade det alla hundar som var med.  Vi blev tilldelade varandras hundar. Såg Bossman trippa bort med, en för honom, okänd förare. Vi stod ca 250m från varandra på ett stort och öppet fält och kallade in våra hundar. Med glada hejarop från min sida kom Bossman galopperandes i kramsnö mot mig, såg att han sista biten fick ta i rejält för att ta sig fram i djupsnön. Han såg nöjd, trött och lycklig ut när jag klappade om honom och kampade med honom en liten stund. Ännu en inkallning i djupsnön men den här gången något kortare.

DSC_0019

Väl uppe på vägen igen promenerade vi tillbaka till Bellevue. På led, jämsides, bytte med andra förare/hundar både bakåt och framåt. Hundarna skötte sig med bravur!

Väl hemma föll den lille Bossman ihop som ett korthus. Jag belönade mig med:

DSC_0002

 

Annonser