10513363_721761047873425_813834391826750354_n

I lördags styrde vi bilen mot Klinga för att ha samträning i apportering anordnad av GRK/Östergötland. Bossman fick vara med och bilträna samt miljöträna. Vi blev ett glatt gäng förare och hundar som gav oss ut i apporteringsskogen. Vi anpassade oss efter de nivåer som vi stod på och Wiktor fick enkelmarkeringar både med och utan skott. Fokus kommer nu att ligga på att få honom koncentrerad på att markera nedslagsplatsen. Stadgan, farten och arbetsglädjen är det absolut ingenting fel på. Härlig attityd!

wiktor5

Bossman fick komma ut och lufta sig, bekanta sig med skogen och bli fotograferad av Annelie Karlsson.

bossman_54301b302a6b226f27e90e0csam7_54301b119606ee5389ef21fe

Söndagen började med en liten fotosession i Klingsberg. Vacker omgivning med mjuka kullar där träden stod i sin fina höstprakt med färger av orange, gult och blodrött.

Fotot på Bossman är taget av Ancki Strandberg.

bossman 10v

Vi åkte sedan till NBK för lite tävlingsträning. Först lite fika och prat utan hundarna. Tog ut hundarna en och en och jag kommenderade Ancki och hennes Agnes i elitprogrammet. Härligt att se detta ekipages framfart och utveckling i eliten! Startklara, jajamensan fattas bara!

Jag valde ett lite svårare (för oss) moment, ett väldigt lättsamt och ett mittemellan till oss. Det tar lite energi av Wiktor att vara storebror till Bossman så jag ville vara juste mot honom. Skicket till konan och rutan, utan belöning, är jag nöjd över för det är första gången vi kedjat ihop dessa. Hopp med metallapporten kan knappast bli bättre, full fart, fint grepp och avlämning. Tack Ancki för tekniktipset! Fjärren………ja, här ”dog” han lite men med lite pepping och en påminnelse gick det betydligt bättre, flyttade sig knappast något i skiftena.

DSC_0061

Dags att fika och ta ut de passiva bilsittandes hundarna Frida och Bossman. Härlig upplevelse att se hur de snabbt blir en flock. Hur tjejerna uppfostrar Bossman och hur lyhörd han är vid deras tillrättavisningar. Han har ett mycket tydligt hundspråk och det uppskattar jag enormt mycket. Bådar gott inför framtiden.

Något som också gladde mig och som jag noterade med glädje och stolthet var att när jag skulle hämta rutan, ställa tillbaka hopphindret, hämta koner mm så valde Bossman att följa med mig och inte stanna hos Agnes, Frida och Wiktor. Mattegis!

Nu tar vi hand om vardagen. Jag arbetar några timmar två till tre dagar i veckan och då är husse Björn hemma. Det finns även mycket här hemma att utforska för Bossman. Vi spatserar kortare sträckor i skogen som endast ligger 20m från oss, undersöker alla grenar och stubbar, matar hönsen, släpper ut dem………………..allt under övervakning av Bossman och så tränar vi på inkallning, sitta fint innan han får gå ut/in genom dörren och i bilen.

 

Annonser