Hösten närmar sig med stormsteg och jag njuter av allt som händer i naturen. Känner mig som en liten hamster när jag vandrar tillsammans med hundarna och plockar blåbär, lingon, gula kantareller, trattkantareller och svart trumpetsvamp. Nu är frysen välfylld med härliga naturprodukter och vi njuter av att ha blåbär i pajen, stuvade kantareller, lingonsylt och trattkantarellsoppa.

Wiktor och jag har introducerats i ”apporteringsträsket”. Vid tre tillfällen har vi varit med och tränat apportering, en gång i Petersburg, en gång vid Igelsjön och igår var vi vid Yxbacken. Jisses, jag håller på att bli apporteringsfrälst!

Det är så roligt och stimulerande att göra saker tillsammans med Wiktor. Björn frågade mig igår vad jag tycker är roligast att göra tillsammans med Wiktor; eftersök, lydnad eller apportering. Hmmmmmm, behövde inte fundera speciellt över den frågan för allt är lika roligt……. men på olika sätt. Eftersöket har sin tjusning, att se hundens kroppsspråk när den spårar, hur den tänker, självständigheten och att se glädjen över att hitta skanken. Lydnaden älskar jag, en otrolig magkänsla och lyckorus när vi blir ”ett” i momenten. Allt under träningen sker med en stor portion glädje och lek! Apporteringen har vi precis klivit över tröskeln in i……..med glädje och fart! Har kämpat ett par år med att Wiktor skall få upp sitt ”föremålsintresse” och nu, äntligen, verkar det som om det har givit resultat!

Lite bilder från gårdagens apporteringsträning med Annelie, Ancki och Lena. En inspirerande dag med duktiga hundar och lika duktiga förare!

Wiktor fick ett par markeringar inne i Auroraparken. Efteråt fick han ett närsök med 3 tennisbollar. Eftersom han levererade så duktigt bröt jag för att hämta den 4:e……hittade ingen men det gjorde Wiktor!

Tack tjejer för en härlig dag i ert sällskap! Glada hundar och förare gör dagen!

Bilderna är tagna av Annelie Karlsson.

Wiktor på väg ut till en markering i Yxbackens barnbacke.

Hihi, snabbt tillbaka………matte sprang och gömde sig bakom ett litet hus!

Belöning med lite kampande! Jisses, han börjar att visa lite attityd den grabben;-)!

När vi var några stycken passade jag på att göra en lång inkallning med störning med Wiktor. Haft lite problem med att han blir ”låg” och långsam när någon/något är nära honom men idag…….icke!

//Ewa

 

Annonser