Hua, vad tiden går fort! Nytt år, nya förutsättningar………

En liten tillbakablick med bilder på veckorna som gått.

Under julhelgen hade vi alla hemma hos oss, barn, barnbarn och Peters underbara fästmö Caroline.

En bild på ”Lilla Familjen” när jultomten dyker upp!

Lotta har kvalitetstid med lilla Vilgot och hans storebror Gustaf.

Under Anckis Mexicoresa fick vi besök av husse Bosse, goldentjejerna Frida och Agnes.

Liam har besökt oss vid några tillfällen. Här kommer han:-)!

Wiktor och Liam. De ser ut som helt förvildade vargar men är i själva verket bästisar.

Wiktor leker ”bus med liten boll”-)!

Nu har kylan och vintern slagit till. Under helgen hade vi hela – 24 grader på söndagmorgonen. Det blir då inga långa promenader med hundarna. Fannie får lätt kramp i sina tassar efter endast några meter, Wiktor håller sig längre innan han signalerar genom att rusa fram i 100 knyck på tre ben;-).

I fredags kom Ancki med sina goldentjejer Frida och Agnes på spontanbesök till oss. Vi tog bilen till Bråviken, gick en promenad med alla hundarna innan vi satte in Frida och Fannie med täckena på i bilen för att ägna oss åt lite lydnadsträning med Agnes och Wiktor. Sedan åkte vi hem, fikade och bubblade i köksvärmen. En perfekt start på helgen, tack för att ni kom!

Foto: Ancki Strandberg

Ang. vår lydnadsträning är vi med i en Tävlingslydnadsträning, 5 tillfällen varav vi har avverkat 3 st. Ingela har styrt upp allt med domare, sekreterare och tävlingsledare. Allt är upplagt som en riktig tävling men vi poängbedömns inte utan får ett PM från tillfället med utförliga kommentarer och råd om hur vi kan förbättra vårt arbete. Guld värt! Ett strålande initiativ av Ingela som ger så mycket mera än ett ”vanligt” träningspass vad gäller helheten av vårt program i lydnadsklass II! Ser redan fram emot nästa tillfälle som är den 16:e februari.

Onsdagsträningen med Ingela är i full gång. Hoppas inte att kylan sätter hinder för dessa träningstillfällen………..I onsdags tränade vi det fria följet i 5 minuter. Både Wiktor och jag hade svårigheter med underlaget och vi tappade fokus ibland. Rådet blev att träna kortare pass och se till att ha roligt på svårare underlag, yes, det har vi!

Vi fick välja ut ett moment som Ingela skulle kommendera oss i. Jag valde läggandet under gång eftersom Wiktor, ibland, lägger sig på tävlingsledarens kommando. Vi fick tre kommenderingar, den första kom vi överens om att bara göra en lång transport vilken gick superbra, han lyssnade på mig och brydde sig inte om Ingelas kommendering! Han var med mig hela tiden och belönades med sin kära boll. Den andra fick Wiktor en lång transport innan jag kommenderade, ett par steg efter Ingelas kommendering, snabbt läggande i backen, jippie! Sista gjordes enligt den första, lång transport, kommendering från Ingela men ingen från mig………..vilken underbar känsla att ha med honom, pigg och allert hela tiden, stor belöning som avslut!

Tränade även uthoppet samt rutan, är så nöjd med de momenten i onsdags!

I morgon har vi ingen träning hos Ingela men vi bangar inte träningen utan vi i gruppen skall ses på SBK för träning! Jättekul!

Mellan träningstillfällena kan vi ju alltid, som Fannie och katten Salma gör, vila oss i form;-)!

Annonser