Efter att ha blivit ”utslängd” av datorn vid 3 tillfällen gör jag ett 4:e försök. Skriver, sparar, skriver, sparar………………………………

Lördagen den 15:e oktober blev vi inbjudna till ”Höstcupen” av Lena och Annelie. Det var ett Working Test under ”lättsamma former” i Gårdeby.

Från vä: busungen Theo, jag & Wiktor, Ancki & Agnes, Lena & Ebba, Linda & Wilja, Thina & Bella och Annelie & Martin.

Visade sig att alla tränar, mer eller mindre apportering, förutom vi då som inte ens har börjat med denna hundaktivitet.

Lite genomgång först med lagindelning. Vi kom att tillhöra Lag 1 som bestod av Annelie, Thina och jag. Lag 2 fungerade som domare och funktionärer vid de fem stationerna. Efter att alla i Lag 1 var klara blev vi domare/funktionärer till Lag 2.

Ja, vad skall jag skriva:-)!? Vi nollade alla rutorna, förutom fotgåendet där vi tog hem några futtiga poäng MEN jag hade nog den allra gladaste grabben för dagen! Wiktor springer glatt ut till dummien, markerar den men sedan vet han inte riktigt vad han skall göra, sötaste grabben. Inte jag heller för den delen men med lite lattjo med dummien hos Linda och senare hos mig känner jag att vi kanske har något som kan likna en början. Nu skall vi träna i lugn och ro med dummien, hemma!

Mera om upplägget mm finns i Lenas och Annelies bloggar.

Efter att alla kört sina ”rutor” tändes korvgrillarna och vi hade en alldeles egen ”grillmästarvakt” i Theo!

Tusen tack underbara ”Apporteringsförare” med hundar för en allt igenom underbar dag i Gårdeby!

Bilderna är tagna av: Ancki & Annelie.

Klockan 10.00 söndagen den 16:e träffades vi fyra som skulle gå en halvdagskurs i Brukslydnad hos Ingela. Instruktör var Pernilla Lagnevik från SBK.

Det visade sig bli en jättetrevlig halvdag som dessutom bjöd på ett underbart väder!

Ancki och Agnes visade momenten i Brukslydnad, förutom framförgåendet och budföringen. Eftersom alla har tävlat eller tränar i Lydnadsklass II och känner ingen alla moment förutom ovanstående ägnades halvdagen åt just dessa. Vi började med framförgåendet där vi bröt ner momentet i små beståndsdelar. Först att hunden skulle stå stilla, vi skulle gå, sakta, bakom hunden och få den att titta framåt.

Sedan träna på att hunden skulle gå före i koppel. Inte det lättaste med dessa ”lydnadshundar” men med lite dragning med en belöningspinne klarade alla detta galant. Även här skall vi träna på delmoment som Pernilla individuellt gav oss alla.

Budföringen var inte ett helt nytt moment för oss. Ancki och jag brukar antingen börja vår träning med detta moment eller avsluta träningen med budföring. Nu var det ett tag sedan och jag har inte tränat att skicka Wiktor till andra personer än Ancki.

Gick galant, Wiktor fann sig i att bli hanterad av Pernilla och for som ett jehu mellan oss!

Är väldigt nöjd över vår halvdag med en underbar, mjuk och inspirerande Pernilla!

Vi har haft Liam här hos oss i 12 dagar eftersom Lotta har varit på semester i San Diego. Just nu sover hon efter sin hemresa och jag längtar att höra hur hon har haft det ”over there”.

Nu har Björn och jag intagit ”jourberedskap”! När som helst, vilken dag som helst kommer barnbarnet Gustaf att få ett syskon. Vi sover med telefonen på nattygsbordet och har gjort upp ett jourschema så nu är det lilla syskonet mer än välkommen till världen!

Fannie har, tyvärr, fått tillbaka sina ”sår”, som hon tidigare haft på nosryggen men den här gången har hon dem på sina öronlappar. Räknade till 8 st vätskande sår och efter ett veterinärbesök äter hon nu PC och jag kan redan, efter 3 dagars PC, se en betydlig förbättring.

Sötaste tjejerna sover tillsammans………..Salma och Fannie<3!

Annonser