Tiden tickar på, jag har denna höst tre skolor att serva inom Skolhälsovården. Känns helt OK med antalet elever men hua, vad jag far på vägarna! Skolarna ligger på landsbygden och det är relativt stora avstånd dem emellan, dessutom på halvtid. Det gäller att njuta av fritiden tillsammans med nära, kära och naturen.

Vi har haft Lottas fyrbenta goding Liam här i ett par omgångar eftersom Lotta varit på kurser mm. Grabbarna trivs otroligt bra i varandras sällskap.

Den 1:e september åkte Ancki och Bosse till Kreta på semester och Frida och Agnes blev våra<3!

Här dansar Agnes och Wiktor salsa i trädgården.

Vi fick några underbara septemberdagar med många mysiga promenader. Här är det Bråviken som var målet. Hundarna simmade, strosade och busade under tiden som jag satt på en sten och filosoferade.

Fannie undrar var hennes kompisar är!

Underbara flocken, från vä. Frida, Wiktor, Agnes och Fannie. De trivs så bra i varandras sällskap och det är en njutning att se dem tillsammans.

Hösten är på väg……………..

Wiktor och jag kursar fortfarande hos Ingela på onsdagarna. Momenten i lydnadsklass II börjar att ta form. Vi har tränat mycket på apporteringen, rutan och fjärren. Alla moment bryts ner i delmoment för att sedan kopplas ihop. Sakta men säkert håller jag och Wiktor på att slipa momenten, allt med råd och stöd från Ingela och träningskompisar.

Lördagen den 10:e september var Fannie, Wiktor och jag och tränade med Eftersöksgruppen. Gladast blev jag när jag gick med Fannie! Underbara tjejen spårade glatt, noggrannt och med ett behagligt tempo. Klöven var den bästa belöningen för henne!

Wiktor fick ett snårigt spår………Ancki var spårläggare;-)! Han klarade uppgiften jättebra men matte tyckte att det var snår och grenar precis överallt……suck:-)! Nöjda över dagen for vi hem och möttes av barnbarnet Gustaf och hans pappa Peter.

Även Lotta med sin fyrbenta följeslagare Liam kom. Alla blev vi bjudna på kaffe hos grannarna där vi pratade, ”barnen” hoppade studsmatta mm. Wiktor var med som lekkamrat till deras springer Torsten, 1 år.

Självklart en massa bus mellan grabbarna bus under helgen!

Vi har fått nya grannar. Bilden är tagen från köksfönstret  och jag njuter av deras närhet. Hundarna bryr sig inte om dem, numera, men hästarna bjuder gärna upp till kontakt.

Gustaf har blivit en STOR kille, har slutat med nappen, talar betydligt renare och har 1000 saker att berätta.  Självklart tog vi med oss svampkorgen ut i skogen där Gustaf plockade trattisar ena dagen.

På söndagen var det dags att gå ut i blåbärsskogen med en liten pick-nick korg. Kan även avslöja att Gustaf skall bli storebror i oktober! Ännu ett barnbarn att älska!

Katten Salma står högt på Gustafs gose-djurs-lista. Här försöker han lära Salma ”ligg”:-)!

I onsdags var det åter dags för Wiktors och min lydnadskurs hos Ingela. Vi började med sittande i grupp där Wiktor satt jättefint! Sedan dold platsläggning i flera minuter. Wiktor ändrade vikten vid 4 tillfällen. Bra ändå att ligga kvar eftersom Wiktor hade en söt störning på vä. sidan……….i form av en underbar labbevalp ”Spike”.

Sedan tränade vi parvis på ”rutan” och ”fjärren”. Fjärren med kommendering bakom Wiktor, precis som på en tävling. Hmmmm, kanske inte sååååå snabbt som jag velat men, men vi tränar på!

Efter fika och alllmänt bubbel i stugan var det dags för det fria följet. Vi kommenderades i 3 minuter av Ing-Marie och jag är supernöjd! En taggad, glad och ”på” Wiktor som gjorde fria följet till ett roligt moment. Hans intresse för leksaker tex bollar har ökat markant! Nu är det jag som skall torrgå ffa i vä-svängar!

Apråpå torrgå, Björn och jag åker till Malta tidigt nu på söndagmorgonen! Där finns det ypperliga tillfällen för torrgående:-). Hmmmmmm, kommer säkert att bli omhändertagen på Sliemas gator om någon ser mig:-).

Wiktor kommer att vara på SPA hos Ancki och Bosse. Fannie skall vara tillsammans med dottern Lotta och hennes Liam i Nyköping. Katten och huset sköter grannarna om. Känner mig otroligt privigerad som har dessa vänner som ställer upp i vått & torrt! Tack för att ni finns!

Annonser