I onsdags upptäckte jag dessa ”kratrar” på Fannies nosrygg. Hon har haft dessa vid ett par tillfällen tidigare och jag visste att de sprider sig snabbt, spricker och blir fula hårlösa sår om Fannie inte får behandling snarast. Fick kontakt med en veterinär, som vid cytologprov upptäckte ”stark aktivitet av coccer och jordbakterier”.  Nu har hon behandlats sedan i torsdags och, peppar, peppar…….. de har inte spridit sig och hon ser torr och fin ut på nosryggen.

En liten glädjande nyhet är att hon vid ”invägningen” i torsdags vägde 26,8kg! Jippie, är så glad över att jag lyckats få ner henne i vikt och att hon ”håller”, från dryga 32kg:-)!

Onsdag och Tävligslydnadskurs hos Ingela med Wiktor. Fröken Ingela var lite sen så vi började med att köra igenom tvåans moment. Lade ingen vikt vid att det skulle vara superperfekt utan mera som en rolig uppstart efter semesteruppehållet. När Ingela kom tränade vi bl.a. på torrgående, snygga svängar, helt om och halter. Hundarna låg och tittade med stora ögon på hur vi mattar blev kommenderade i det fria följet.

Sdan kom regnet lägligt för en fikapaus inomhus. Efter pausen med mycket snack fortsatte vi träningen med en dold platsläggning för Agnes och Wiktor.

Foto: Ancki Strandberg

Sedan fortsatte vi med  apporteringsmomentet som delades upp i små delmoment. Läxa till på onsdag!

Denna ”sköna” varelse låg på vår lilla grusväg, ca 20 meter från huset när vi skulle ta en eftermiddagspromenad. Huaaaaaaaaaa, säger jag bara!

Lilla livsnjuterskan Fannie tar igen sig i skuggan.

Wiktor med sin älskade belöningkong efter ett lyckat träningspass i trädgården under gårdagen. Han är nu taggad och har bl.a. en jättefin bakdelskontroll:-)! Mycket går bra i vår träning men mycket vill ha mera och skall det ju vara snyggt dessutom! Har ingen som helst brådska att starta i klass II utan vi tar det llilla lugna i ett roligt och behagligt tempo.

Idag sken solen så vackert från himlen och vem kan då motstå ett bad i Bråviken. Fannie ”kokar kaffe”, mattes underbara säl.

Wiktor har stenkoll på sjöfåglarna!

Lite plask och lek hinner han allt med mellan spaningarna.

Njuter av varandra…….. eller?

Måste bra lägga in denna härliga bild på Wiktor hösten 2009. Älskar vår lilla ”ÄppelknyckarWiktor”!

Annonser